ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

BU GELEN TÜRK ORDUSUDUR!

BU GELEN TÜRK ORDUSUDUR! 

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. 

Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. 

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, 

Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın 

24 Ağustos 1516… 

Büyük bir mareşal, aynı zamanda az zamanda çok işler başaran Yavuz Sultan Selim, tarihe adını altın harflerle yazdırarak Mercidabık Zaferi’ni elde eder. 

*** 

24 Ağustos 2016 

Her tarafı sırtlanlarla çevrili olan aslan yurdu Türkiye’nin güneyinde büyük bir iç savaş patlak vermiş, milyonlarca mülteci bu ülkeye sığınmıştır. Bir taraftan İslam(!) davasını savunduğunu düşünen ve cihad adı altında Hollywood kalitesinde videolar çeken IŞİD, bir yandan küresel güçlerin maşası olan YPG yani PKK’nın Suriye kolu olan bu örgüt ülkeyi ve onun geleceğini açık açık tehdit eder. Bir gece ansızın gelen Hz. Muhammed’in ordusu tüm hain şebekelerini aklını başlarına devşirir. Adına Fırat Kalkanı denilen harekat artık başlamıştır. 

*** 

20 Ocak 1921 

Birinci Dünya Savaşı esnasında dört bir tarafta çarpışan ve çeşitli badirelere rağmen destanlar yazan Hz.Muhammed’in ordusu Anadolu topraklarını parçalamaya çalışan emperyalist güçlere karşı direnmektedir. Mustafa Kemal’in önderliğinde Türkler büyük bir mücadele içerisindedirler. Kurtuluş Savaşı devam etmektedir. Ve yeni kurulacak cumhuriyet adına önemli bir icraat hayata geçirilir. Teşkilat-ı Esasiye adlı ilk anayasamız yayınlanır. 

*** 

20 Ocak 2018 

Fırat Kalkanı harekatı sonucunda TSK çok ciddi bir zafer elde etmiştir. PYD’nin kantonlarının birleşmesi engellenmiş, IŞİD sınırımızdan temizlenmiştir. Cerablus, Azez, El-Bab gibi kentler Türk hakimiyetine girmiştir. Fakat Türk ordusunun Suriye’de işi bu kadar değildir. Türk devletinin varlığını açık açık tehdit eden güçler vardır hala. YPG’nin hakimiyeti altında kalan bir bölge vardır. Tarihten aslında Yavuz’un zaferinin bölgesi olarak bilinmesi gerekilen yer Mercidabık yani bugünkü kullanılan adıyla Afrin… 

Sadece 81 ilin değil, tüm dünyaya adalet yaymak için gidiyoruz biz bugün o topraklara. 

Sadece ama sadece Ankara’da yaşayan, Edirne’de yaşayan, Hatay’da yaşayan, Manisalı, Adanalı, Vanlı insanlar için gitmiyoruz. Bosna’daki vatandaşdan tutun Doğu Türkistan’daki çocuk için gidiyoruz bugün Afrin’e. 

Ve nice kahramanlık destanlarına şahitlik ediyoruz. Etmeye devam da edeceğiz. 

‘’Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır.’’ 

Vatan şairimiz olan rahmetli Namık Kemal ne güzel söylemiş… 

Kan değişmedi. Bugün hala çatışmalar yaşanırken bir asker, bir diğer asker arkadaşının üstüne atlıyor? Neden mi? ’’ O bir baba. O şehit olursa arkasından ağlayan eşi ve çocuğu olur. Benim ise ağlayanım yalnız annem ve babam olur.’’ 

İşte böylesine hassas ruha sahip imanıyla çarpışan askerlerimiz olduğu sürece bizim karşımızda kim durabilir? 

Savaş nedir? Sadece top ve tank ile yapılan sıcak çatışmaya mı savaş denir? 

Hayır, savaş sadece askeri çatışmadan ibaret değildir. Bugün baktığımızda cephe sayısının genişlediğini görmekteyiz. Basın ve medya bu cephenin başında gelmektedir. TRT World kanalına bugün çok iş düşmektedir. Ki, zaten kanalın izlemiş olduğum bir videosunda TSK’nın neden Afrin operasyonu yaptığını çok iyi bir şekilde anlatıyordu. Mümkün oldukça bu videoyu yabancı dostlarımıza paylaşmamız gerektiğini bir yerlere not düşelim. 

Bu yazı aslında bu dediğime hizmet ediyor. Şanlı ordumuz bir yandan Suriye’de ülkemizin ve geleceğimizin bekası için canını kanını ortaya koyuyorsa bizim de yapmamız çalışarak bu kutlu davayı yükseltmektir! Hangi alanda iyi isek o alanda çalışarak ordumuza ve milletimize faydamız dokunmalıdır. Hiçbir alanda iyi değilseniz, -ki muhakkak bir yerde başarılısınızdır- o alanda sesinizi haykırabildiğiniz kadar haykırmalısınız. 

Öğretmen misiniz? 

Öğrencilerinizle iyi vakti geçirmeli, onların seviyesine inerek Afrin Operasyonu üzerinden bilgi vermelisiniz. 

Bilgisayar teknolojilerine ilgili misiniz? 

Çağımızın en güçlü silahı olan teknolojiyi olabildiğince iyi kullanabilmeli, askerimizin görsellerinden güçlü ve vurucu tasarımlar yaparak bunu sosyal medyada paylaşabilirsiniz. 

Sosyal medya fenomeni misiniz? 

Saçma sapan anketler atacağınıza, ordumuzun şanını gösteren ve milli ruhumuzu şaha kaldıracak olan paylaşımlar yapın. 

Daha bunu arttırabiliriz. 

Belki birileri bazı şeylerin farkına varır, Akif’in neslinin olayları anlamasına fayda sağlarsın. Selçuklu’nun açtığı kapıdan, Osmanlı ile kilitleri kıranların torunları belki daha iyi anlar ve yolunu emin adımlarla çizer. 

Kimse dikkate almaz demeyin, bilin ki bir kişiyi kazansanız bile cephe bir kişi daha güçlüdür demektir. 

Necdet CURA

Linkedin Google

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

03.02.2018 - BU GELEN TÜRK ORDUSUDUR! 20.01.2018 - EMANETE BÖYLE Mİ SAHİP ÇIKILIR ? 06.01.2018 - BİR KENTİ YÜKSELTMEK 23.12.2017 - BU YILIN TAHLİLİ 10.12.2017 - OSMANLI DEVLETİ’NİN MANEVİ KİMLİĞİ 26.11.2017 - MANİSA’NIN MÜZELERE İHTİYACI VAR 08.11.2017 - 30 AĞUSTOS TARİHİNİN ARDINDAN
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir