ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Öz Saruhan Bulvarı ve 4843 Sokak Kurakçıl Peyzajla Güzelleşti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, peyzaj düzenleme çalışmalarında suyun korunması ilkesiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Yunusemre ilçesine bağlı Laleli bölgesinde bulunan Öz Saruhan Bulvarı ve 4843 Sokak’taki kurakçıl peyzaj uygulamasını da tamamladı. Bölge yeni peyzajıyla yepyeni bir görünüm kazandı.

Eklenme:29.11.2022 / 15:03          Güncelleme:29.11.2022 / 15:03
Linkedin Google

İl genelinde park, bahçe ve yeşil alanların bakımı, temizliği ve düzeni noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, tüm Dünya’yı tehdit eden susuzluk tehlikesine karşı su kaynaklarının korunması amacıyla yöneldiği kurakçıl peyzaj uygulamasına devam ediyor. Bu kapsamda Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Yunusemre ilçesine bağlı Laleli bölgesinde bulunan Öz Saruhan Bulvarı ve 4843 Sokak’taki kurakçıl peyzaj uygulaması da tamamlandı. Bölge yeni peyzajıyla yepyeni bir görünüm kazanırken, vatandaşlar da çalışmaları beğeniyle karşıladı.
Susuzluğa Karşı Önlem
Yapılan çalışma ve uygulama hakkında bilgi veren Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, “Kaya bahçeleri ve su ihtiyacı anlamında en toleranslı ağaçların, yer örtücü olarak volkanik ve maden taşlarının kullanıldığı prestij cadde peyzaj uygulamaları yapıyoruz. Kış soğuğuna ve yaz sıcağına dayanıklı bitkileri seçerek, peyzaj çalışmalarımızı tasarlayıp mevcut günümüz şartlarında Dünya genelinde iklim değişikliği ve su kaynaklarının azalması problemine karşılık önlem alıyoruz. Bu kapsamda Laleli Mahallemiz sınırlarında bulunan Öz Saruhan Bulvarı ve 4843 Sokak’taki kurakçıl peyzaj uygulamamızı da tamamladık” dedi.
 

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir