ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Köprübaşı’nda esnaf gezen CHP’li Balaban: Yüzü Gülen Bir Esnaf Kalmamış

2023 seçimlerine yaklaşık 10 ay kala sahaya inen AK Parti milletvekilleri ziyaretlerinde toplumun iktidara olan güvenini tam olduğunu belirtmesine rağmen, sürekli sahada olan CHP’lilere derdini anlatan esnaf ve vatandaş tam tersini söylemeye devam ediyor.

Eklenme:08.08.2022 / 20:40          Güncelleme:08.08.2022 / 20:47
Linkedin Google

Manisa’nın ilçelerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşın sıkıntısını dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Köprübaşı ilçesine CHP Köprübaşı İlçe Başkanı Gülay Sönmez ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette ekonomiden sıkıntıları dinledi. 
CHP’lileri karşısında gören esnaf ve vatandaş iktidara olan güvenini kalmadığını ve ekonomik kriz sebebiyle artık geçinmekte güçlük çektiklerini ifade etti. 
“YARINIMIN GARANTİSİ YOK”
Köprübaşı ziyaretinde CHP’li Balaban’a yaşadığı sıkıntıları dile getiren esnaf Ali Yankel, son bir yıldır derinleşen ekonomik kriz sebebiyle artık korkarak ticaret yaptığını ifade etti. 
Genç yaştaki esnaf Ali Yankel yaşadığı sıkıntıyı şu ifadelerle dile getirdi: “Bu ülkedeki esnaflar hiçbir zaman böyle korkarak ticaret yapmamıştır. Ben de korkarak ticaret yapıyorum. Gencim ancak yarınımın garantisi yok. Esnafım ama artık işyerimi çoğu zaman siftahsız kapatır hale geldim.  Bir malı bugün satsam yarın aynı fiyata kendim dahi alamıyorum. Bunun önüne geçilmesi lazım. Binlerce lira kazansak yine de kar edemiyoruz. Çünkü paranın değeri kalmamış durumda.” 
Esnaf Yankel aynı zamanda çiftçi kazanamadığı için kendilerinin de kazanamadığına dikkat çekerek; “Olmadık insanları olmadık mevkilere getirdiler, tarım bakanı yaptılar. Gidin gezin, burada halinden memnun bir tane çiftçi yok. Bizim geçimimiz zaten çiftçinin üzerinden, bu ülkenin geçim kaynağı çiftçi iken, çiftçiliği tarımı bitirdiler. Çiftçi diye bir şey kalmadı yok.” Diye konuştu. 
“DÜŞÜNMEKTEN YORULDUK”
Köprübaşı İlçesi’nde kasaplık yaparak geçinen Nurdan Çorlu, işlerinin çok kötü olduğunu bunun yanında elektrik faturalarının giderek arttığını ve küçük esnafın faturalar altında ezildiğini dile getirdi.  
Kasaplık yapan Çorlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İşlerimiz ciddi anlamda çok kötü. Akşamları çok komik rakamlarla kasa kapatıyoruz. Ama bunun yanında faturalar her geçen gün daha da artıyor. Geçen sene aynı ay 800 lira gelen elektrik faturam bu yıl aynı ayda 2 bin 500 lira geldi. Önümüzdeki ay faturam 7500 lira gelecek. Bunun altından nasıl kalkacağımı düşünüyorum. Sadece faturalar da değil vergiler, stopaj, eleman giderleri, Bağkur. Tüm girdi maliyetlerimiz artmış durumda. Ben artık şöyle düşünüyorum esnaflık yerine asgari ücretle girip bir yerde çalışsam daha çok gelirim olurdu. Küçük esnafa doğru düzgün destek sağlanmadığı gibi enflasyonun altında da ezdirdiler. Artık işin içinden nasıl çıkacağımızı düşünmekten yorulduk.” 
“YÜZÜ GÜLEN ESNAF KALMAMIŞ”
Köprübaşı ziyaretinden sonra açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, kendilerinin AK Parti’liler gibi sembolik olarak ziyaretler gerçekleştirmediklerini, yaptıkları ziyaretlerde toplumun sıkıntılarını dinleyerek dertlerine ortak olmaya çalıştıklarını ifade etti. 
CHP’li Balaban gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem vatandaşın hem de esnafın yüzünü gülmediğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Seçim yaklaşınca AK Parti’lilerin sahaya indiğini görüyoruz. Ama ziyaretlerde ne bir esnafın, ne bir vatandaşın derdi kamuoyuna yansıtılıyor. Sadece fotoğraflar da kalan sembolik ziyaretler. Merak ediyoruz. Kamuoyuna yansıttıkları o fotoğraf karelerindeki bir tane esnafın, bir tane vatandaşın hiç mi sıkıntısı yok? Elbetteki var. Ama onlar bunu yansıtmaya korkuyorlar. Çünkü yaşanan sorunları görmezden gelmek artık onların felsefesi haline gelmiş. Biz gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde kendimizin değil, önce esnafımızın ve vatandaşımızın sıkıntısını kamuoyuna yansıtıyoruz. Onların sesi olmaya çalışıyoruz. 2 saatlik Köprübaşındaki esnaf ziyaretimde girdiğimiz her işyerinde bir kişi bile ‘Durumuz iyi’ olmadı. Esnafımızın artık yüzü gülmüyor. İnsanlarımız mutsuz, gelecekten umutsuz. Bunun tek bir sorumlusu yanlış üstüne yanlış politikalarla bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnanıyoruz ki önümüzdeki seçimlerde vatandaşımız elini vicdanına koyarak, yaşanan bu olumsuzluğa sandıkta ‘Dur’ diyecek. Çünkü toplum artık sandığın bir an önce önüne gelmesini bekliyor.”

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir