ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Sofralık Sultani Çekirdeksiz Üzümün İhracat Yolculuğu Başladı

Manisa’da Sofralık Sultani Çekirdeksiz Üzümün hasadına başlanırken, ihracat için ilk tırlar yola çıktı.

Eklenme:08.08.2022 / 19:01          Güncelleme:08.08.2022 / 19:01
Linkedin Google

 

Hasat çalışmalarını yerinde incelemek ve ilk ihraç tırını uğurlamak için Alaşehir İlçesine giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Matarlı Mahallesinde üreticiler ile birlikte üzüm kesti. 

TÜİK verilerine göre Türkiye'de kurutmalık üzümün % 85’ini, sofralık üzümün ise %20’sinin Manisa’da üretilmekte olduğunu ifade eden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Manisa'da 858.919 dekar alanda yaklaşık 40 bin aile bağcılıktan geçimini sağlamaktadır. Manisa sadece Türkiye'de değil Dünyada da en önemli üzüm üretim merkezidir.  

Üzümün vardığı yerdeki pazar isteklerini karşılayacak olgunlukta hasat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ilimiz ve ülkemiz ihracatında stratejik bir ürün olan üzümün hasat ve olgunluk kriterlerini sağlaması oldukça önem arz etmektedir. Bu kapsamda Manisa (Salihli-Alaşehir-Sarıgöl) ve Denizli (Buldan) bölgelerinde bağlar gezilmiş, bölgeyi temsil eden toplam 16 adet bağdan numune alınmıştır. Alınan numuneler Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Laboratuvarı'nda analiz edilmiştir. Analiz sonuçları, 05.08.2022 tarihinde Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ege Dış Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürlüğü, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İzmir İl Zirai Karantina Müdürlüğü ve Ege İhracatçı Birlikleri'nin temsilcilerinin katıldığı toplantıda değerlendirilerek Sultani Çekirdeksiz Sofralık Üzüm ile Mevlana (Razakı tipi) çeşidi sofralık üzüm için hasat ve ihraç tarihleri belirlenmiştir.  

Buna göre; Sofralık Sultani Çekirdeksiz Üzümün 7 Ağustos 2022 tarihinde kesimine, 8 Ağustos 2022 tarihinde ihracatına, Mevlana (Razakı tipi) çeşidinde ise 14 Ağustos 2022 tarihinde kesimine, 15 Ağustos 2022 tarihinde ihracatına karar verilmiştir. 

Geçen yıl çoğunluğu Sultani Çekirdeksiz olmak üzere yaklaşık 265 bin ton sofralık üzüm ihracatı gerçekleştirilmiş ve 205 milyon dolar gelir elde edilmiştir. Yeni sezonun milletimize, çiftçimize, ihracatçımıza hayırlı, bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum” dedi. 

08.08.2022 tarihinde Alaşehir İlçesinde gerçekleşen hasat çalışmalarına; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa Akkaynak,  Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ve üreticiler katıldı. 

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir