ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Rektör Ataç, ÜAK Dönem Başkanlığı görevine başladı

27 Temmuz 2019 tarihinden bu yana Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Prof.Dr. Ahmet Ataç, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Dönem Başkanı oldu.

Eklenme:04.08.2021 / 21:27          Güncelleme:04.08.2021 / 21:27
Linkedin Google

Bir yıl süreyle bu görevi yürütecek olan ve görevi Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan'dan devralan Fizik Profesörü Rektör Ataç, 1 Ağustos 2021 itibariyle görevine başladı.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 11. maddesi uyarınca kurulan ÜAK işleyişine göre rektörler, Üniversitelerarası Kurula, bir yıl süre ile üniversitelerin cumhuriyet dönemindeki kuruluş tarihlerine göre, sıra ile başkanlık yapıyor.

Akademik bir organ olan ve Türkiye ile KKTC'de faaliyet gösteren tüm üniversitelerin bağlı olduğu Üniversitelerarası Kurulun görevleri arasında üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerini koordine etmek, uygulamaları değerlendirmek, Yükseköğretim Kuruluna ve üniversitelere önerilerde bulunmak, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak önlemleri teklif etmek, doktora ile ilgili esasları tespit etmek ve yurt dışında yapılan doktoraları, doçentlik ve profesörlük unvanlarını değerlendirmek, doçentlik jürilerini belirlemek ve doçentlik unvanı vermek bulunuyor.

Etiketler : Prof.Dr. Ahmet Ataç  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir