ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

KKTC'de son 24 saatte 22'si yerel 32 vaka

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) korona virüs salgınında 22’si yerel olmak üzere 32 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 8 bin 97’ye ulaştı.

Eklenme:30.06.2021 / 21:49          Güncelleme:30.06.2021 / 21:49
Linkedin Google

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Covid-19 vakaları artmaya devam ediyor.

KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel yaptığı açıklamada, son 24 saatte yapılan test sayısının 7 bin 914 olduğunu duyurarak, 22'si yerel olmak üzere toplam 32 yeni vakanın tespit edildiğini ve 25 kişinin ise taburcu edildiğini aktardı.

Bakan Üstel, vakalardan 3'ünün havayolu ile ülkeye geldiğini, 7'sinin ise daha önce tespit edilen vakalar ile temaslı olduğunu ve gözetim altında bulunduklarını kaydetti.

KKTC'de toplam vaka sayısı 8 bin 97'ye ulaşırken, salgının başından bu yana Covid-19 nedeni ile 35 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Üstel, vakalardan 8'inin başkent Lefkoşa, 9'unun Girne, 3'ünün Gazimağusa, 2'sinin ise Güzelyurt Bölgesi'nde tespit edildiğini bildirdi.

Temmuz sonuna kadar nüfusun yüzde 70'i aşılanacak

Başbakan Ersan Saner yaptığı basın toplantısında, Türkiye'den 340 bin doz aşı geldiğini belirterek, aşıların gelmeye devam edeceğini ifade etti. Saner, ülke genelinde halkın yüzde 70'inin temmuz ayı sonuna kadar aşılamayı hedeflediklerini açıkladı.

Etiketler : KKTC   Covid-19  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir