ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Alaşehirli muhtarlara afet eğitimi

Alaşehir Kaymakamlığı tarafından muhtarlara yönelik organize edilen AFAD eğitim toplantısı yapıldı.

Eklenme:24.02.2021 / 14:18          Güncelleme:24.02.2021 / 14:18
Linkedin Google

Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde yapılan eğitim toplantısına Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve 87 mahallenin muhtarı katıldı. Manisa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni İbrahim İşlek katılımcılara yaşanabilecek afet öncesi ve sonrası yapılması gereken davranışları slayt gösterileriyle anlattı.

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "İçişleri Bakanlığı tarafından bu yıl afet eğitim yılı olarak ilan edildi. Burada görevli teknik personel sizlere afet bilinci kültürü eğitimi verecek. Afet öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerekir, nasıl davranılması gerekir burada öğreneceğiz. Hepimizin bu eğitime ihtiyacı var." dedi.

Manisa Valiliği Afet ve Acil Durum Müdahale Şube Acil Birim elemanı İbrahim İşlek, deprem, yangın, sel gibi olağan üstü ve acil durumların her an ve beklenmedik bir anda yaşanabileceğini anlattı. "Acil durumlar karşısında panik yaşamadan doğru düşünerek ve doğru hareketi yapmamız gerekiyor." diyen İşlek, "Afet öncesi evlerimizde, işyerlerimizde almamız gereken önlemler, ev eşyalarımızın sabitlenmesi. Afet esnasında durabileceğimiz, güvenli yerlerin oluşturulması gibi önlemleri almamız, yaşam boşluklarını oluşturmamız gerekiyor. Bunu yapabilmek için de yeterli bilgi ve birikime sahip olmamız gerekiyor." diye konuştu.

İbrahim İşlek muhtarlara slayt gösterileri ile afet ve acil durumlarda neler yapılması, nasıl hareket edilmesi, doğru ve yerinde uygun davranışların nasıl yapılacağını anlattı.

Etiketler : afet eğitimi  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir