ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Profesör Dr Saydam babası'nın ve tüm Manisa'nın gururu olmaya devam ediyor

19.dönem Manisa Milletvekili Faruk Saydam'ın oğlu Profesör Dr Serkan Saydam babası'nın ve tüm Manisa'nın gururu olmaya devam ediyor.

Eklenme:21.09.2019 / 15:42          Güncelleme:21.09.2019 / 15:42
Linkedin Google

19.dönem Manisa Milletvekili Faruk Saydam'ın oğlu Profesor Dr Serkan Saydam, 27 yıllık maden muhendisliği tecrubesine sahip olup, Turkiye, Guney Afrika, Kanada, Endonezya, Cin, Luksemburg, Avusturya, Amerika Birlesik Devletleri ve Avusturalya’da endustri ve arastirma projelerinde çalışmıştır.

Profesor Saydam’in genel arastirma konusu gelecegin madenciligidir, ozellikle yeralti madenciliginde kullanilan celik tahmikatin korozyonu, mikrobiyolojik korozyon, ileri teknolojilerin madencilige uygulanmasi: yapay zeka ve yeraltinda iletisim (wi-fi teknolojileri), yenilenebilir enerji kaynaklari ve uzay madenciligi ana arastirma konularıdır.

Profesor Saydam bir cok global maden sirketleriyle arastirma projeleri yapmaktadir: Rio Tinto, BHP, Glencore, Anglo Amerikan, Banpu, Mitsubishi, Peabody Energy gibi. Ayrica NASA ve ESA ile halen projeler yapmakta ve Luksemburg’da, Cin’de ve Avusturya’da arastirma merkezlerinde kursu sahibidir. Ayrica, Japonya’nin Hokkaido Universitesi’nde ziyaretci akademisyen olarak gorev yapmaktadir.

Profesor Saydam, 2008 yilindan beri 12 uluslararasi konferans baskanlığı yapmıştır. Future Mining - Gelecegin Madenciligi konferansini 2008 yilinda baslatmistir. Ayrica 2019 yilinda, 19-20 Kasim Gelecegin Madenciligi, 21-22 Kasim Uzay Madenciligi konferasnlarinin baskanidir. Su ana kadar 16 doktora ogrencisi mezun eden Profesor Saydam, su anda 18 doktora ogrencisinin supervisorligini yapmaktadir. 250’nin uzerinde akademik yayini olan Professor Saydam, 2019 yilinda Mines of The Future – Gelecegin Madenleri kitabinin editorlugunu yapmistir.

Profesor Saydam 2014 yilinda ViMINE, sanal gerceklik teknolojisiyle bir madencilik oyunu tasarlamistir. Su anda bu oyun 86 universite tarafindan 30 ulkede maden muhendisligi bölumu tarafindan kulanılmaktadır.

Serkan Saydam 2017 yilinda Uluslararasi Tim Shaw Ödulu’nu Italya’da almistir. Bu odul egitim ve ogretim buluslari dolayisiyla Dunya Maden Profesorleri Dernegi tarafindan kendisine verilmistir. Su anda Sidney’de New South Wales Universitesi’nde professor olarak calisan Profesor Saydam, 2018 yilindan bu yana Dunya Maden Profesorleri Derneginin Genel Sekreter Yardımcılığıi gorevini de üstlenmiştir.

 

 

Etiketler : Faruk Saydam   Serkan Saydam  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir