ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Sağlık çalışanlarına otizm farkındalık eğitimi verildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Kandemir, ‘Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı' kapsamında, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına yönelik Sağlık İl Müdürlüğü’nde otizm farkındalık eğitimi verdi.

Eklenme:23.03.2019 / 18:27          Güncelleme:23.03.2019 / 18:27
Linkedin Google

Eğitime Manisa Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr Leyla Arıcı da katıldı.  Doç. Dr. Kandemir tarafından verilen eğitimlerde, Manisa genelinde 800 kişiye ulaşıldığı açıklanırken, otizmle ilgili farkındalığın artırılmasının amaçlandığı belirtildi. 
Eğitimde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Kandemir, verilen eğitimleri Sağlık Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan eğitimlerde Manisa genelinde 800 kişiye ulaştıklarını ifade eden Doç. Dr. Kandemir, “2 Nisan bütün Dünyada otizm Farkındalık Günü ve biz de Nisan ayına girmeden otizm farkındalığını artırmak amacıyla eğitimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Kandemir, son dönemde yapılan çalışmalarda otizmin neredeyse yüzde 1’den bile daha sık olduğunu kaydetti. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik verilen eğitimlerin olumlu sonuçların olduğunu dile getiren Kandemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitimlerin çok olumlu şekilde geri dönüşleri oluyor. Verdiğimiz eğitimlerden sonra gerçekten tanısı konmayan birçok kişi bize yönlendiriliyor ve bu anlamda çok faydalı olduğunu düşünüyorum.”

Etiketler : otizm  

    Yorum Yazın :Misafir

    Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
    Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
    www.ManisaObjektifHaber.com
    info@ManisaObjektifHaber.com
    Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

    Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

    Kurumsal

    Künye İletişim Reklam

    Yayın İlkeleri

    Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir