ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT İLÇELER
SON DAKİKA :

Trump, 'Yüzyılın Anlaşmasını' erteledi

ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, ABD Başkanı Donald Trump’ın ilan edeceği “Yüzyılın Anlaşması” da olarak bilinen “Ortadoğu Barış Planının” ertelendiğini duyurdu.

Eklenme:06.01.2019 / 19:38          Güncelleme:06.01.2019 / 19:38
Linkedin Google

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Friedman, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un İsrail'e düzenlediği ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Friedman, “Trump'ın İsrail ve Filistin arasındaki barış planı, birkaç ay sonraya ertelendi” dedi. Friedman, planın ertelenmesinin sebeplerini, İsrail'de yapılacak erken seçimlerin ve Filistin'in anlaşmayı reddetmesi olarak açıkladı. İlerleyen saatlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile görüşecek olan Friedman, barış anlaşmasının İsrail genel seçimlerine bağlı olduğunun altını çizdi.

Maddeler tamamen Filistin'in aleyhine 

Trump'ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü için öne sürdüğü anlaşmaya Suudi Arabistan, irleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır da destek veriyor. “Yüzyılın Anlaşması” planı, Filistin Devletini kurmak için Sina yarım adasındaki Mısır topraklarının bir bölümünün alınmasını ya da Kudüs'ün tamamının İsrail'e bırakılması ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin çoğunun varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine olan maddeler içerdiği biliniyor. İsrail tarafından yerlerinden edilen 6 milyon Filistinli mültecinin, geri dönüş hakkı konusu ise anlaşmada bulunmuyor.

Etiketler : Donald Trump  

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 ManisaObjektifHaber.com İHA abonesidir.
www.ManisaObjektifHaber.com
info@ManisaObjektifHaber.com
Rss Mobile @ManisaObjektifHaber /ManisaObjektifHaber

Manisa Valiliği Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Belediyesi Yunusemre Belediyesi Manisa Emniyet Müdürlüğü Celal Bayar Üniversitesi Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM İhlas Haber Ajansı

Kurumsal

Künye İletişim Reklam

Yayın İlkeleri

Yayın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir Yazıların Sorumluluğu Yazarlarına Aittir